Nuorisotalot


Nuorisotalo on oman asuinalueesi paikka, josta löydät lepokoloja, oivia olotiloja ja kavereita. Talolle voit tulla yksin tai yhdessä kavereiden kanssa viettämään mukavaa vapaa-aikaa. Ideoita toimintaan ja innostusta osallistua otetaan mielellään vastaan!

Kuopiosta löytyy  10 nuorisotaloa, joista kolme sijaitsee kaupungin ulkopuolella - Karttulassa, Riistavedellä ja Vehmersalmella.  Keskustassa on Kulttuuriareena 44, jossa tehdään kulttuurisen nuorisotyön lisäksi avointa nuorisotalotyötä. Vinkkeli on erityisnuorisotyön keskus ja samasta talosta löytyy Herrax-hanke. Järjestötalossa toimii Tekevä/Silta-koulu . Aurinkorinteen koululla on kerhotila, ja Julkula-talon toiminnoista vastaa nuorisoseura.
Tule tutustumaan oman asuinalueesi taloon ja sen ohjaajiin!  

Talojen omilta sivuilta löytyvät tarkemmat tiedot niin osoitteista, aukioloista, toiminnoista ja niin edelleen. Kuopiossa nuorisotalojen sivut ovat nuorten portaali Po1ntin sivustolla.

Po1nt - nuorten portaali    tervetuloa nuorisotalojen sivuille

 

Nuorisotiedotus ja -neuvontatyön koordinaattorit löytyvät ns. järjestötalosta (Kauppakatu 46)

Tekevä/Silta-luokat löytyvät myös samasta rakennuksesta (Kauppakatu 46)
 

Kartta Kuopion nuorisotaloista sekä kerho- ja harrastustiloista tästä (pdf)


Nuorisotalotyö


Nuorisotalolla voi viettää virikkeellistä vapaa-aikaa sekä tavata tuttuja ja tuntemattomia iltaisin ja viikonloppuisin. Nuorisotalot järjestävät erilaisia kerhoja, leirejä ja retkiä ja tarjoavat tiloja eri toimijoiden harrastus- ja kokoontumiskäyttöön.

Toimiminen, yhdessä tekeminen ja muiden huomioon ottaminen ovat avainsanoja nuorisotalolla. Nuorisonohjaaja on turvallinen aikuinen, joka kohtaa nuoria ja koordinoi/järjestää toimintaa.

Aluetyö


Asuinalueilla ( kaupunginosa ) olevat nuorisotalot tekevät yhteistyötä eri tahojen kuten  koulujen, sosiaalitoimen tai vanhempainyhdistyksien kanssa parantaakseen lasten, nuorten ja heidän perheidensä elinoloja ja vaikuttaakseen erilaisiin ongelmiin alueella. Nuorisonohjaaja käy kouluilla, kaduilla ja kokouksissa tapaamassa nuoria ja aikuisia. Yhteistyön muodot vaihtelevat kokouksista konkreettiseen tekemiseen

 

Nuorisopalveluiden esite